Nyheter

Resultater fra blodsporprøver Salangen 30.-31. mai

08 Jun, 2015

Kategorier: Jakt og bruks

[caption id="attachment_892" align="alignleft" width="300"] Lørdagens vinnere[/caption]

[caption id="attachment_898" align="alignleft" width="300"] Søndagens vinnere[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

Avd. Nord arrangerte sporprøve i Salangen siste helga i mai.


Stor spenning var det å se om det tinte nok i området vi hadde planlagt å ha prøven da det var en uvanlig kald vår og ei uke før prøven var det en snyskavel på 1 meter foran huset vi skulle ha som base, så her måtte snyfresen fram igjen.

Med prøvedeltagere fra Finnmark i nord til Straumen i sør så hadde mange planlagt denne helga i lang tid og det var ikke noe alternativ å flytte prøven til senere tidspunkt. Men de siste dagene før tinte det godt og vi kunne legge sporene som planlagt i området. Lørdag ble ikke den store dagen resultatmessig, om det kom av dårligere forhold eller bare tilfeldigheter er vanskelig å si, men denne dagen gikk mange til 0. Av 13 deltagere ble det utdelt en 2 premie, fire 3 premier og åtte 0.

[caption id="attachment_890" align="alignleft" width="182"] Helgas beste ekvipasje[/caption]

Selv om de store resultatene uteble så ble lørdagskvelden kjempekoselig med grilling og mye latter. I år hadde vi søkt om dobbelprøve, så søndag morgen kl. 08.00 var det oppmøte igjen utenfor huset. Været var supert, ikke for varmt, ikke for kaldt, ikke for tørt og heller ikke for vått. Og resultatene ble mye bedre denne dagen, av 10 startende fikk fire 1 premie, to med HP, to 3-premier og fire gikk til 0. Premie for "Helgas beste spaniel" ble gitt til Mi Mio`s Aquatic Mint "Stella" med fører Christine Trondal. Og "Helgas beste Ekvipasje" gikk til den minste firbeinte av dem alle, nemlig Cavalier King Charles Spaniel Krokhaugs Wilhelmina med fører Linda Therese Kristoffersen.

[caption id="attachment_893" align="alignright" width="195"]Beste spaniel - Kopi Beste spaniel[/caption]

I løpet av helga fikk vi en ny Viltsporchampion, Mi Mio`s Aquatic Mint "Stella" med fører Christine Trondal gikk til sin tredje 1 premie og kan dermed søke om tittelen. Vi fikk også en "nesten-champion", Nelvana`s Easy Rider og fører Tina Haagensen gikk og til sin tredje 1 premie, men er ikke 2 år enda, så rosetten får de vente med å henge opp til han har vært på utstilling etter fylte 2 år. Mange gratulasjoner til begge ekvipasjene.

 

 

 

[caption id="attachment_897" align="alignleft" width="300"]Dommergaver - Kopi Dommergaver[/caption]

Dommere begge dager var Wenche Lise Hoffmeister og Rita Grønbeck som gjorde en flott jobb. Tusen takk til alle som hjalp til, alle som bidro med premier og en kjempetakk til dommerne som tok på seg jobben å dømme så mange ekvipasjer.